Domotica systemen

Een domotica systeem laten installeren in huis of je bedrijfspand? Het realiseren van een smart home of smart office biedt veel voordelen.  Domotica verhoogt je woon- en werkcomfort, heeft een energiebesparend effect en maakt je woon- en werkomgeving veiliger. Jacobs Elektro Groep kan de domotica installatie voor je verzorgen van ontwerp tot implementatie.

Woon- en werkomgeving aanpassen naar persoonlijke voorkeuren

Met een domotica systeem creëer je een omgeving die zich aanpast aan de levensstijl en het leefpatroon van de bewoners en gebruikers. Een intelligent besturingssysteem is verbonden met allerlei aspecten van je pand of woning, zoals verlichting, zonwering, verwarming, beveiliging en audio- en  videoinstallaties. Vaak kun je dankzij het domoticasysteem al deze elementen besturen met je smartphone, vanaf iedere plek. Zo zorg je met gemak voor een optimaal woon- en werkcomfort.

 

Energie besparen met domotica

Domotica systemen zorgen niet alleen voor het nodige gemak in en om het huis; ze bieden ook nog eens een energiebesparend effect. Door de verwarming te koppelen aan het systeem verwarm of koel je enkel ruimtes die actief gebruikt worden. En door de verlichting ook aan te sluiten op het slimme systeem brandt deze ook alleen maar daar waar nodig. Verlaat je de ruimte, dan zal het licht zichzelf uitschakelen.

 

Veiligheid in en om het pand verbeteren

Naast comfort en de energiebesparing profiteer je bij een smart home of smart office ook nog eens van een verbeterde veiligheid. Door je beveiligingssysteem te integreren in je domotica systeem vergroot je de veiligheid in en om het pand aanzienlijk. Zo kan het domotica systeem ervoor zorgen dat automatisch alle verlichting wordt ingeschakeld wanneer een alarmmelder afgaat.

Het slimme systeem kan ook de aanwezigheid van mensen simuleren, door bijvoorbeeld op ingeregelde tijden de rolluiken te openen of sluiten, of de verlichting aan/uit te schakelen. Hiermee wek je de indruk dat er iemand aanwezig is, waardoor inbrekers worden afgeschrikt.

 

Domotica systeem laten ontwerpen

Het is voor iedereen persoonlijk hoe ver een domotica systeem moet gaan en aan welke eisen het systeem moet voldoen. Je kunt voorafgaand aan de installatie met ons een domotica woning bezoeken om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. Jacobs Elektro Groep kan vervolgens op basis van jouw specifieke wensen en eisen een eigen domotica systeem ontwerpen die perfect ingespeeld is op jouw huis of pand.

 

Domotica installatie

Jacobs Elektro Groep verzorgt de volledige installatie en het inregelen van het domotica systeem voor je. Benieuwd naar de mogelijkheden van domotica voor jouw woning of bedrijfspand? Neem gerust contact met ons op om meer informatie in te winnen of een afspraak in te plannen.

Wat kan Jacobs Elektro Groep voor jou betekenen?

Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Contact opnemenOfferte aanvragen