Domotica

Domoticasystemen zijn instelbaar en hebben daardoor een energiebesparend effect. Zo brandt het licht alleen daar waar nodig en worden ruimten alleen verwarmd als deze in gebruik zijn. Domotica verbetert de kwaliteit van wonen en werken. Het creëert een omgeving die zich aanpast op de levensstijl, het leefpatroon en de werkwijze van de bewoners en gebruikers van woningen en bedrijfspanden. Makkelijk en comfortabel. Veilig en energiezuinig. 

Intelligent besturingssysteem

Domotica verbetert de kwaliteit van wonen en werken. Het creëert een omgeving die zich aanpast op de levensstijl en het leefpatroon van de bewoners en gebruikers. Het intelligente besturingssysteem verbindt technieken zoals verlichting, zonwering, verwarming, beveiliging en audio/video. Je kan dit vaak zelfs met je smartphone bedienen.

 

Domotica bespaart energie

Het koppelen van verlichting en verwarming aan het domoticasysteem bespaart energiekosten, door ervoor te zorgen dat bepaalde ruimtes alleen verwarmd of gekoeld worden als deze daadwerkelijk in gebruik zijn. Hetzelfde geldt voor de verlichting; het licht brandt enkel waar het nodig is en schakelt automatisch uit wanneer een ruimte niet meer in gebruik is.

Domotica vergroot veiligheid

Door je beveiligingssysteem te integreren in je domoticasysteem, wordt de woon- en werkomgeving nóg veiliger. Gaat er een alarmmelder af? Dan kan het domoticasysteem er bijvoorbeeld voor zorgen dat alle verlichting automatisch aangaat. Ook kan de aanwezigheid van mensen worden nagebootst, door bijvoorbeeld op ingeregelde tijden de rolluiken te sluiten of de verlichting in/uit te schakelen. Doordat de indruk gewekt wordt dat er iemand thuis is, worden inbrekers afgeschrikt.

 

Wat kunnen wij voor je doen?

Overweeg je een domoticasysteem voor je woning of bedrijfspand? Wij kunnen het volgende voor je betekenen:

  • Inventarisatie van wensen en eisen
  • Domoticawoning bezoeken
  • Domoticasysteem ontwerpen
  • Domoticasysteem installeren en inregelen