Zonnepanelen

Het zelfstandig opwekken van energie via PV-panelen groeit razendsnel. QJ Solar Systems – een zusterbedrijf van Jacobs Elektro Groep – investeert daarom continu in de kennisontwikkeling en technische mogelijkheden van deze innovatie. 

Werkwijze

Het concept is simpel: onze Europees geproduceerde zonnepanelen vangen licht op en zetten dit om in stroom. Is er overcapaciteit? Dan lever je de ongebruikte stroom terug aan het elektriciteitsnet. Dit levert extra inkomsten op. Wij berekenen graag de investering en terugverdientijd. Vanzelfsprekend houden we daarbij rekening met mogelijke subsidies.

 

Gewenste stroomopbrengst

De hoogte van de stroomopbrengst en de besparing hangt o.a. af van het aantal PV-panelen. Moeten de panelen in 100% van je energieverbruik voorzien? Of slechts gedeeltelijk? Ook de positie en helling beïnvloeden de stroomopbrengst. De opbrengst is het hoogst, als de panelen schaduwloos zijn, op het zuidwesten/zuidoosten gericht zijn en een hellingshoek van 10° tot 45° graden hebben.

Lokale energievoorziening koppelen

PV-panelen zetten licht om in gelijkstroom, terwijl alle huishoudelijke en kantoorapparaten op wisselstroom werken. Via een omvormer wordt gelijkstroom daarom eerst omgezet in wisselstroom. Je kunt de lokale energievoorziening o.a. koppelen aan de oplaadpaal voor elektrische auto’s of aan de verlichting in openbare ruimten van een appartementencomplex of zorginstelling. 

 

Wat kunnen wij voor je doen?

  • Adviseren over zonnepanelen
  • Zonnepaneelsysteem ontwerpen
  • Bekabeling aanleggen en monteren
  • Elektrotechnische installatie aanpassen
  • Zonnepanelen en omvormer installeren
  • Uitbreiden of vervangen van zonnepanelen