Duurzame oplossingen

Door te kiezen voor de installatie van zonnepanelen, energiezuinige verlichting, daglichtregelingen en/of oplaadpalen voor elektrische auto’s, dring je energieverbruik, energiekosten en CO2-uitstoot fors terug. 

Energiezuinige verlichting

Energiezuinige tl-, pl- en LED verlichting leidt tot lagere energiekosten en een langere levensduur. In combinatie met een daglichtregeling, loopt de besparing nog verder op. 

Daglichtregelingen

Duurzaam verlichten begint met het optimaal gebruiken van gratis daglicht. Bij veel daglicht, kan de elektriciteitsbesparing op verlichting oplopen tot maar liefst 40 tot 60%. 

Domotica

Domoticasystemen zijn instelbaar en hebben daardoor een energiebesparend effect. Zo brandt het licht alleen daar waar nodig en worden ruimten alleen verwarmd als deze in gebruik zijn. Domotica verbetert de kwaliteit van wonen en werken. Het creëert een omgeving die zich aanpast op de levensstijl, het leefpatroon en de werkwijze van de bewoners en gebruikers van woningen en bedrijfspanden. Makkelijk en comfortabel. Veilig en energiezuinig. 

Laadpalen

Duurzaam rijden vermindert de CO2-uitstoot en bespaart energiekosten. Je kunt de oplaadpalen bovendien koppelen aan de lokale energievoorziening, zoals zonnepanelen. 

In Nederland rijden ruim 145.000 elektrische en plug-in hybride auto’s rond. Met ruim 60.000 (semi-) publieke laadpunten en snellaadpunten, wordt Nederland internationaal als een grote speler gezien op het gebied van elektrische mobiliteit. 

Zonnepanelen

Het zelfstandig opwekken van energie via PV-panelen groeit razendsnel. QJ Solar Systems – een zusterbedrijf van Jacobs Elektro Groep – investeert daarom continu in de kennisontwikkeling en technische mogelijkheden van deze innovatie. Zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Wij gaan voor schone, duurzame, kostenbesparende energie!

Ecoplant

Jacobs Elektro Groep is dealer van Ecoplant, welke goed is voor een jaarlijkse opbrengst van circa 3900 kWh. Door het ingebouwde mechanisme van de Ecoplant draaien de zonnepanelen automatisch met de zon mee. Zo gaat de Ecoplant efficiënt om met de beschikbare zonkracht, en kunnen wij bijvoorbeeld onze volledig elektrische bedrijfsbus hieraan opladen.