Plek van verbinding

De Grote Kerk Breda is niet weg te denken uit de stad. Veel Bredanaars voelen zich pas thuis als ze de toren van de Grote Kerk zien. De Grote Kerk Breda vertelt de verhalen van Breda en van Nederland – van toen, nu en de toekomst. Restauratie en instandhouding van het rijksmonument worden door de Stichting Grote Kerk Breda gekoppeld aan eigentijdse programmering. In alles wat zij doen staan impact, kwaliteit, inclusie, innovatie en duurzaam ondernemen centraal.

Dankzij de steun van diverse bedrijven en particulieren realiseert de Stichting Grote Kerk Breda een duurzame toekomst voor de stad en de Grote Kerk Breda. Sinds kort is Jacobs Elektro Groep lid van het Gilde van de Grote Kerk Breda. Het Gilde is een netwerk van ondernemers die bijdragen aan het behoud en aan de restauratie van de Grote Kerk. Om ons lidmaatschap officieel te maken, is onlangs een daklei van de Kerk uitgereikt door Vivian Pols. Wil je ook een bijdrage leveren aan de Grote Kerk Breda?
Bekijk dan hier de verschillende mogelijkheden.

De Grote Kerk Breda, ook wel Onze Lieve Vrouwekerk, is onmiskenbaar een plek van verbinding in het hart van de stad. Dat geldt zowel voor het monumentale gebouw zelf als voor de activiteiten die in de kerk ondernomen worden. Ze lonkt met een eigenzinnige bouwstijl tussen Brabantse gotiek en renaissance. De (Oranje-)Nassaus, voorvaderen van ons Koninklijk Huis, gaven de 15e eeuwse kerk haar grandeur.
Zij waren de vernieuwers van hun tijd, de Grote Kerk Breda trekt die lijn door met haar eigentijdse programmering.