Over ons

Jacobs Elektro Groep is een ervaren partner op het gebied van elektrotechnische installaties. Wij bieden duurzame maatwerkoplossingen voor klanten in de zakelijke en particuliere markt. Vanuit onze vestiging in Breda voeren wij een diversiteit aan kleine en grote werkzaamheden uit tijdens renovatie-, verbouw- of nieuwbouw-projecten. Bij Jacobs Elektro Groep willen we meer dan alleen installeren. We willen onze klanten ontzorgen door met ze mee te denken en oplossingen voor ze te bedenken. Door CO2-uitstoot en energiekosten te verlagen, en veiligheid en woon- en werkcomfort te vergroten. We zijn werkzaam in Nederland en België: van kleine reparatieklussen tot allesomvattende turnkeyprojecten, dit alles volgens KOMO-Instalkeurmerk, NEN-1010 en -3140.

Gespecialiseerd in turnkeyprojecten

Met ons brede dienstenpakket nemen we een sterke positie in op het gebied van turnkeyprojecten. We ontzorgen klanten door ze één aanspreekpunt te bieden voor elektrotechnische installaties, domoticasystemen, beveiligingssystemen, duurzame oplossingen en service en onderhoud. Wij leveren 100% maatwerk. Dat vereist kennis, flexibiliteit en zorgvuldigheid onder één dak.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In onze dagelijkse bedrijfsvoering staat MVO centraal: we investeren graag in onze mensen en doen ons best voor een beter milieu. We hebben onze CO2-uitstoot beperkt door deels over te stappen op elektrisch rijden. Twee derde van onze energiebehoefte wekken we via 471 zonnepanelen zelf op. Ook ons domoticasysteem helpt energie te besparen. En door de invoering van een intern carpoolsysteem rijden er minder auto’s op de weg.

 

Betrokken Ondernemers – Samen voor Breda

Daarnaast is Jacobs Elektro Groep partner van de stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda. Deze stichting verbindt bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeente in concrete projecten met maatschappelijke betekenis.

Diep in het hart wil iedereen iets betekenen voor een ander. Goed doen, voelt goed. Dat geldt op persoonlijk vlak, maar zeker ook zakelijk. Maatschappelijk betrokken ondernemen heeft impact op meerdere fronten. Het brengt collega’s niet alleen dichter bij elkaar, maar ook bij het doel dat wordt gesteund. Uiteindelijk gaat het om de stralende lach van mensen die helpen en van de mensen die worden geholpen.

Betrokken Ondernemers Breda wil die lach op zoveel mogelijk gezichten zien, door zinvolle ontmoetingen te organiseren tussen bedrijven en maatschappelijke instellingen. Geen vage beloftes maar notarieel vastgelegde afspraken om concrete doelen te behalen. Dat doet goed voor ondernemers, voor medewerkers, vrijwilligers en uiteraard de Bredase maatschappij. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.betrokkenondernemersbreda.nl.

Samenwerken volgens bouwteammethode

Voor een optimale prestatie en klanttevredenheid vinden wij een nauwe samenwerking tussen partijen onmisbaar. Wij werken bij voorkeur volgens de bouwteammethode.

Vóór aanvang van het project stellen we een specialistenteam samen, dat kennis bundelt en activiteiten nauwkeurig afstemt. Dat werkt kostenverlagend en procesversnellend. Een win-winsituatie voor alle betrokkenen.

Klanten van Jacobs Elektro Groep

Hoewel onze particuliere klanten zich voornamelijk binnen een straal van ongeveer 50 kilometer van Breda bevinden, strekt ons geografisch werkgebied zich over heel Nederland & België uit. Wij werken in de utiliteits-, nieuwbouw-, renovatie- en service- en onderhoudsmarkt o.a. voor:

 • VvE’s
 • Woonstichtingen
 • Gemeenten
 • Architecten
 • Aannemers
 • Projectontwikkelaars
 • Installatie-adviseurs
 • Industriële bedrijven
 • Horecabedrijven
 • Retailers
 • Particulieren

Circulair bouwen – bouwen met (bouw)afval

Wij geloven dat we de huidige uitdagingen in de bouw het hoofd kunnen bieden door samenwerking én door circulaire bouwprincipes toe te passen.

Omdat stilzitten geen optie is voor Manfred Jacobs, is hij samen met andere ondernemers het Circulair Bouwteam Brabant gestart. Ieder zet zijn expertise én enthousiasme in om samen een steentje bij te dragen aan een betere wereld. De circulaire speerpunten van het Circulair Bouwteam Brabant zijn refuse, reduce, rethink en re-use.

Refuse – Het niet of zo min mogelijk gebruiken van nieuwe grondstoffen.
Reduce – Minder grondstoffen gebruiken. Weglaten wat weggelaten kan worden.
Rethink – Het herzien van een ontwerp met circulariteit als uitgangspunt.
Re-use – Zoveel mogelijk een-op-een hergebruiken.

Onze rijke historie

Manfred Jacobs is sinds 2005 directeur van het Bredaas familiebedrijf, wat is opgericht door zijn opa, Wim Jacobs sr. Hij startte in 1955 in Breda een bedrijf in wit- en bruingoed en verlichting. “Oma runde de winkel, opa verzorgde de elektrotechnische werkzaamheden bij klanten”, aldus Manfred. De zaken gingen goed. Toen Wim Jacobs sr. op 57-jarige leeftijd overleed, nam zijn zoon, Wim Jacobs jr., de zaak over. Hij besloot de zaken groter aan te pakken en richtte zich op goed, degelijk installatiewerk.

Door de groei verhuisde het bedrijf van het Valkeniersplein naar de Keermanslaan. Maar ook dit pand werd op een gegeven moment te krap. Dit was voor Manfred Jacobs aanleiding om in 2015, precies 60 jaar na de oprichting van Jacobs Elektro Groep, zijn droom te realiseren: zelf een duurzaam gebouw bouwen. Het futuristische pand, ontworpen door Oomen Architecten, laat zien waar Jacobs Elektro Groep voor staat en wat we kunnen.