Elektrotechnisch systeem

Elektrotechnisch systeem

Een goed doordachte elektrotechnische infrastructuur is veilig, betrouwbaar en draagt bij aan energie- én kostenbesparing. Jacobs Elektro Groep ontwerpt elektrotechnische installaties en systemen vanuit drie pijlers: veiligheid, continuïteit en besparing. We stemmen de elektrotechnische installatie af op jouw wensen voor vandaag en zorgen ervoor dat de infrastructuur toekomstbestendig is. Zo voorkom je later onnodige overlast en bijkomende kosten.

Jacobs Elektro Groep is een allround elektrotechnische installateur. Zo kunnen wij je voorzien in elektrotechnische installaties, databekabeling en netwerkbekabeling, (LED) verlichting, noodstroomvoorzieningen en bliksembeveiligingsinstallaties. Doordat wij al deze disciplines tot in de puntjes beheersen heb je slechts één installatiebedrijf nodig voor alle benodigdheden op het gebied van elektrotechniek.

Elektrotechnisch systeem

Elektrotechnisch systeem

Onze kernactiviteit als elektrotechnisch installatiebedrijf is het ontwerpen, installeren, inspecteren en onderhouden van elektrotechnische systemen en de installaties ervan. Dit doen we voor organisaties in de utiliteitsbouw en particulieren. Of het nu gaat om het uitbreiden van bestaande installaties of het opleveren van complexe en innovatieve turnkey projecten. Jacobs Elektro Groep levert altijd volledig maatwerk volgens de geldende kwaliteitsnormen. Onze efficiënte en veilige elektrotechnische installaties en infrastructuren vormen de basis voor iedere woning en elk bedrijfspand.

Elektrotechnisch systeem

Databekabeling & netwerkbekabeling

Is de databekabeling en/of netwerkbekabeling van jouw organisatie verouderd? Een wirwar van draden kan een computernetwerk vertragen, verstoren of zelfs platleggen. Wil je op je computernetwerk kunnen vertrouwen, dan is een overzichtelijke en gestructureerde databekabeling en netwerkbekabeling structuur essentieel.

Jacobs Elektro Groep verzekert je van een infrastructuur waar je op kunt bouwen, volledig ingericht volgens de geldende NEN-normen. We verzorgen een universeel netwerkbekabelingssysteem bestaande uit een stervormig aangelegd netwerk met één of meerdere patchkasten op een aantal locaties. De patchkasten worden onderling verbonden met een koperen of glasvezel ‘backbone’, en in de patchkasten worden alle geïnstalleerde kabels zorgvuldig afgemonteerd. Zo zorgen we voor een solide verbinding tussen de netwerkapparatuur en de gebruikers.

 

Elektrotechnisch systeem

Installeren van verlichting

De juiste verlichting maakt een wereld van verschil voor het woon- en werkklimaat. Decoratief licht zorgt voor een aangename sfeer, en met energiezuinige LED verlichting bespaar je flink op je energierekening. Aan de andere kant van het spectrum vind je noodverlichting, waarmee je de veiligheid in het pand vergroot. Jacobs Elektro Groep is als brede verlichting installateur thuis in alle facetten van verlichting. We bieden je een verlichtingsplan dat volledig is afgestemd op jouw wensen en verzorgen ook de installatie en het onderhoud van je verlichting.

Benieuwd of het je investering waard is? In ons verlichtingsplan wordt direct duidelijk wat de benodigde investering is, hoeveel energie je gaat besparen en wat de terugverdientijd is. Zo bieden we al helderheid vanaf het eerste moment en weet je direct waar je aan toe bent.

Elektrotechnisch systeem

Noodstroomvoorzieningen installeren

Het stroomnet in Nederland is over het algemeen gelukkig betrouwbaar. Toch gaat er ook hier wel eens iets mis: de netspanning lijdt onder een storing of valt volledig weg. Deze plotselinge stroomonderbrekingen leiden tot een productiestilstand en -verlies, en brengen onnodige kosten met zich mee. Noodstroomvoorzieningen helpen om de risico’s van stroomonderbrekingen uit te sluiten en de continuïteit van elektrotechnische installaties te waarborgen. Jacobs Elektro Groep voorziet jouw pand van een betrouwbare noodstroominstallatie waarmee de consequenties van stroomuitval verleden tijd worden. 

Elektrotechnisch systeem

Bliksembeveiligingsinstallaties

Naast stroomonderbrekingen schuilt ook gevaar in een andere hoek: blikseminslagen. Indirecte blikseminslagen veroorzaken flinke schade aan elektrische en elektronische apparatuur. En directe inslagen kunnen je pand aanzienlijk beschadigen, met dakschade of zelfs het afbranden van het hele gebouw als gevolg. Bliksembeveiligingsinstallaties benutten een bliksemafleider om de bliksemstroom naar de aarde te leiden. Hiermee voorkom je schade, brand en letsel. Voorkom gedonder en laat Jacobs Elektro Groep jouw pand bliksemproof maken.

Elektrotechnische installatie door Jacobs Elektro Groep laten verzorgen?

Kun je een elektrotechnisch installatiebedrijf gebruiken? Jacobs Elektro Groep verzorgt alle gewenste elektrotechnische installaties voor je. Neem nu contact met ons op om meer informatie in te winnen of een afspraak met ons in te plannen. Ook voor andere diensten staan wij graag voor je klaar.

Contact opnemenOfferte aanvragen