PROJECT

Onze Lieve Vrouwe Abdij

Opdrachtgever
Onze Lieve Vrouwe Abdij


Locatie
Oosterhout


Soort opdracht
Bouwteam


Soort werk
Renovatie en verbouwing kloostercomplex


Realisatie
2021

Omschrijving

De Onze Lieve Vrouwe Abdij in Oosterhout biedt ruimte aan een gemeenschap van zo’n 20 zusters. De beslotenheid van het klooster biedt ruimte voor gastvrijheid. Wie voor een paar dagen stilte zoekt en rust om tot zichzelf te komen, tot bezinning of gebed, is er van harte welkom. De gasten verblijven in een aparte vleugel van de abdij.

Deze Abdij in Oosterhout is gerestaureerd, gemoderniseerd en verduurzaamd om het geschikt te maken voor bewoning; er zijn nieuwe zorg,- zuster, en gastencellen gerealiseerd. De kerk heeft een nieuwe ruimer opgezette entree gekregen waarin een open verbinding gecreëerd is tussen kerk, monasterium en gastenverblijf.

Jacobs Elektro Groep heeft binnen dit project duurzame maatwerkoplossingen geïntegreerd en geïmplementeerd. Alle installaties in het klooster zijn aangepakt en vervangen, waarbij de historische inrichting en afwerking zijn behouden. Tevens is aan een stuk nieuwbouw gewerkt. Voor dit hele project is een nieuw lichtplan gemaakt. Zo is bijvoorbeeld overal LED verlichting geplaatst, zelfs in de kerk. Na een proefopstelling gecreëerd te hebben die door de zusters als prachtig bestempeld werd, is ook daar de huidige verlichting vervangen.

Daarnaast wordt in 2022 een zonneweide met een groot aantal PV-panelen gerealiseerd in de prachtige tuin.

Soort werkzaamheden:

Impressie

Wat kan Jacobs Elektro Groep voor jou betekenen?

Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Contact opnemenOfferte aanvragen