PROJECT

MADDOX

Opdrachtgever
Lymbouw


Omvang
600 m²


Soort opdracht
Bouwteam


Soort werk
Elektra
Verlichting
Brandmeldinstallatie
Ontruimingsinstallatie
Alarminstallatie
Data-installatie


Realisatie
Mei 2023

Omschrijving

Breda is een prachtige horecazaak rijker! Op de Grote Markt is hard gewerkt om het pand naast de Grote Kerk om te toveren tot een gigantische pub van 600 m2. MADDOX Bar Kitchen Venue is de naam, en het is de moeite waard om hier eens binnen te stappen. Het schitterende pand met trappen en zalen van allure is een moderne, warme variant op een Irish pub. Jong tot oud kan elkaar hier ontmoeten in een gezellige, stoere setting. Het is één van de grootste horecazaken van Breda. De menukaart bevat comfortfood: ‘waar pubs om bekend staan maar dan met een moderne, lokale twist. Denk aan slowcooked food en vlees of vis van de Josper houtskoolgrill.’

Het interieur bestaat uit overweldigende trappen in combinatie met steen, koper, hout en planten. De DJ-booth in het midden van het trappenhuis en de koperen ketels geven MADDOX een compleet eigen uitstraling. Je kan hier terecht voor speciaalbieren, goede wijnen en een assortiment aan klassieke cocktails. MADDOX is geopend voor lunch, diner en borrel.

Wij vonden het een eer om mee te mogen werken op het gezelligste stuk van Breda, namelijk de Grote Markt! Van de twee exploitanten is Jeroen Hersbach al een bekende van Jacobs Elektro Groep: hij is eigenaar van de cafés Proost en Dependance aan de Vismarktstraat. Jeroen Beuving was de afgelopen jaren vastgoedmanager bij Hogeschool BUAS en heeft zich als partner aangesloten bij Jeroen Hersbach.

Aanvankelijk was de opdracht om de bestaande installatie waar mogelijk te behouden. Dit bleek in de praktijk echter een onmogelijke opgave. Vandaar dat de volledige installatie eruit is gehaald en alles opnieuw is aangebracht. Het bijzondere aan dit project is dat het over drie prachtige verdiepingen verspreid is. Op elke verdieping bevindt zich een eigen bar en daarnaast zijn enkele taptafels geïnstalleerd. De verlichting is volledig computer gestuurd. Het eindresultaat is schitterend! Met wie ga jij hier binnenkort een kijkje nemen?!

Jacobs Elektro Groep heeft de volgende installaties verzorgd:

  • Elektra
  • Verlichting
  • Brandmeldinstallatie
  • Ontruimingsinstallatie
  • Alarminstallatie
  • Data-installatie

Andere bouwpartners die bij dit project betrokken waren, zijn Lymbouw, Creatit4U, Christianen Beveiligingen en Pierre Ripzaad. Samen werken, samen succesvol!

Impressie