Game On 2023

Op maandag 5 en dinsdag 6 juni is het weer zo ver! De kunstijsbaan in Breda opent haar deuren voor 2.300 vmbo-leerlingen uit de regio West-Brabant. In samenwerking met onderwijs, overheid en bedrijfsleven maken alle 3 de stakeholders kennis met elkaar tijdens dit tweedaags event.  Jacobs Elektro Groep is hier natuurlijk ook aanwezig samen met Tech Talents

Techniek zien, doen en ervaren, dat is het idee achter Game On regio West-Brabant.

De leerlingen gaan interactief aan de slag op 5 techniekpleinen. Ruim 45 bedrijven uit de regio, vanuit diverse technische en technologische sectoren (van robotica tot metselen) staan deze twee dagen voor de leerlingen klaar. Game On regio West-Brabant brengt scholieren en bedrijven bij elkaar. “Interactie en doen” staan voorop.

Voor leerlingen is het een flinke uitdaging om een goed beeld te krijgen van de beroepen- en opleidingsmogelijkheden. Zeker nu! Tijdens De Expeditie 7 werelden van techniek ontdekken zij op een leuke en realistische manier welke wereld van techniek en technologie het beste bij hen past. Meer weten over de 7 werelden van techniek? Klik dan hier!

Een leuke opdracht die de leerlingen mogen uitvoeren, is om energie op te wekken vanuit citroenen. Door een batterij te maken van citroenen kan gezorgd worden dat er een lampje brandt. Vind je het leuk om dit soort opdrachten thuis te proberen? Hier vind je veel leuke ideeën!

Game On wordt in 2023 voor de vierde keer georganiseerd door samenwerkingspartners Vekon Besturingstechniek, netwerkorganisatie Jet-Net, ondernemersorganisatie FME, beroepsopleider van de regio Curio en opleidingsbedrijf IW Brabant-Zeeland en wordt gefinancierd door o.a. Regio West-Brabant. Als werkgever staan wij te springen om nieuwe talenten te werven, wij hopen dan ook van harte dat wij leerlingen kunnen enthousiasmeren voor een loopbaan in de techniek. Zien wij je daar?!