Jacobs Elektro Groep neemt belang in Coro Zonnepanelen

BREDA – Jacobs Elektro Groep zit niet stil. Het bedrijf van de energieke ondernemer Manfred Jacobs breidt de activiteiten in 2023 nóg verder uit. Met ingang van 1 januari neemt Jacobs Elektro Groep een belang in het eveneens Bredase Coro Zonnepanelen.  Oprichter Corné Rovers krijgt daarmee de ruimte om zich op meer persoonlijke zaken te gaan richten, de medewerkers van Coro zijn verzekerd van het behoud van hun baan en Jacobs begeeft zich qua zonnepanelen nu óók op de particuliere markt.

“Coro is Bredaas, heeft een goede naam in de markt, staat bekend om zijn goede service én is complementair aan wat wij doen.” Veel woorden heeft Manfred Jacobs niet nodig om toe te lichten waarom hij in het bedrijf in de verkoop en installatie van zonnepanelen een belang neemt. Collega-ondernemer Corné Rovers, die Coro in 2009 opstartte, klopte bij Jacobs aan om zijn interesse te peilen. Daar had en heeft hij zijn beweegredenen voor. Jacobs was daar gevoelig voor. “Beide bedrijven matchen goed”, stelt hij. De ervaren ondernemer op het gebied van de elektrotechnische installaties gaat niet over één nacht ijs, wanneer het om een overname gaat. Eerder dit jaar nam Jacobs Elektro Groep een meerderheidsbelang in branchegenoot Elektro Vogels in Helmond. Ook die bedrijven blijken elkaar uitstekend te versterken.

Compagnon
Net als bij Elektro Vogels blijft ook Coro Zonnepanelen gewoon onder de eigen naam functioneren. “Iedereen kent Coro”, weet Jacobs, die een compagnon in de arm nam om het bedrijf aan te gaan sturen. Dat wordt Patrick de Kort uit Etten-Leur, die al bijna zijn hele leven in de elektrotechnische branche werkzaam is. “Dit is ook voor hem een mooie nieuwe uitdaging.” Met QJ Solar Systems is Jacobs Elektro Groep al een speler op de zakelijke markt. De particuliere markt werd voorzichtig bediend vanuit het eigen bedrijf, maar daar paste die activiteit eigenlijk niet. “Met Coro Zonnepanelen krijgen we er een geoliede machine bij”, vertelt Manfred Jacobs. Het team van nieuwe collega’s krijgt genoeg te doen, met de grote stapel getekende offertes die al klaarligt.

Kwaliteit
Zoals bij alle activiteiten onder de vlag van Jacobs Elektro Groep, voert ook bij de installatie van zonnepanelen kwaliteit de boventoon. Het ervaren team van Coro Zonnepanelen, zowel de vertegenwoordigers, binnendienstmedewerker als montageploegen, draagt daar zorg voor. Manfred Jacobs en Patrick de Kort zien de toekomst zonnig tegemoet: “Met Coro krijgen we er een partner bij, dat sterk geworteld is in West-Brabant. Patrick gaat daar heel actief mee aan de slag, ook in zijn eigen regionale netwerk. En mijn werk? Dat wordt zo alléén maar leuker. Ik houd de helikopterview en kijk waar en wanneer ik iets kan toevoegen.” Dat sluit perfect aan bij het motto van Jacobs Elektro Groep:
‘Samen werken, samen succesvol’.

Coro Zonnepanelen                                                  (0)76 587 9002
Nikkelstraat 20                                                          info@coro-zonnepanelen.nl
4823 AB Breda                                                          www.coro-zonnepanelen.nl